Zondagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een brand(gerucht) in het Stadhuis aan het Stadhuisplein in Zoetermeer.

Eenmaal ter plaatse bleek er brand te zijn bij restaurant Pavarotti aldaar aan het Stadhuisplein. De brandweer schaalde op van brandgerucht naar melding ‘gebouwbrand’, hierop zijn een hoogwerker en een Officier van Dienst-Brandweer gealarmeerd. De brand woedt in de afzuiginstallatie buiten het pand van het restaurant. De brandweerlieden zijn bezig met behulp van een hoogwerker de afzuiginstallatie te demonteren om zo beter bij de brandhaard te komen.

Het pand hoefde niet ontruimd te worden, er is niemand gewond geraakt.

Update 17:00 uur:

De brandweer heeft inmiddels het sein ‘brandmeester’ gegeven. De eigenaar van het restaurant is aanwezig, de schade zal worden afgehandeld met behulp van stichting Salvage. De brandweerlieden pakken weer in en gaan retour kazerne.