Na de eerste druppels regen sinds de warme dagen kwam er maandagavond op de meldkamer van de brandweer een melding binnen van wateroverlast aan het Oostwaarts in Zoetermeer. Een hulpverleningsvoertuig van kazerne Oosterheem kwam zonder spoed ter plaatse.

Hier bleek dat een blusleiding voor waterwinning voor de brandweer bij appartementencomplex Cadenza flink aan het spuiten was, zowel binnen als buiten is hierdoor een forse wateroverlast ontstaan. Even later werd ook de bemanning van de tankautospuit van kazerne Stadshart gealarmeerd. De brandweer maakt tijdens een calamiteit gebruik van de blusleiding om water op de etage te krijgen waar op dat moment brand is.

De blusleiding is gecontroleerd en beneden (buiten) is de leiding opengedraaid, hierdoor is de druk van de leiding af en lekt deze minder.  Er is als tijdelijke oplossing een vuilniszak omheen geplaatst.

 

IMG_2439

IMG_2443

IMG_2445

IMG_2446

IMG_2457

IMG_2460

IMG_2463