Dinsdagmiddag hield de politie een scootercontrole op de Rokkeveenseweg in Zoetermeer.

De politie controleerde iedere scooter/bromfietser in de omgeving van de Rokkeveenseweg. Zowel op het fietspad langs de A12, in Rokkeveen als bestuurders die op de Karel Doormanlaan reden werden ‘naar binnen gehaald’.
Agenten van Team Verkeer Den Haag hielden de controle, ze hebben circa 75 bestuurders gecontroleerd, waarvan er bij ongeveer één derde iets niet in orde was. Er werden 18 processen-verbaal opgemaakt vanwege een te hoge snelheid op de rollerbank, verder kregen 6 scooters een wokmelding, werden er 2 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet kunnen tonen van een rijbewijs, reden er twee bestuurders zonder helm, en één bestuurder werd betrapt met een telefoon in zijn hand.

Wanneer de politie een vermoeden had dat er iets mis was met de scooter werd deze netjes open geschroefd. Voor zover bekend heeft iedereen netjes aan de controle meegewerkt, niemand heeft zich dusdanig misdragen dat hij/zij aangehouden hoefde te worden.

Rond 17:15 uur werd de controle beëindigd.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer.

 

IMG_7603

IMG_7616

IMG_7652

IMG_7663

IMG_7690

IMG_7706

IMG_7715

IMG_7726

IMG_7730