Op het Ingenieur Veltplein nabij de RandstadRail halte Voorweg Laag in Zoetermeer zijn agressieve wespen actief, zij staken al drie voorbijgangers.

Rond de klok van half twaalf werd een Rapid Responder van het Witte Kruis gealarmeerd nadat een voorbijgangster werd gestoken door een zwerm agressieve wespen. Terwijl de dame op locatie geholpen werd meldde zich een nieuwe voorbijgangster. Ook zij liep over het voetpad en werd gestoken. Niet veel later meldde zich een derde slachtoffer. Alle drie de slachtoffers zijn behandeld door het medisch personeel en hebben iets toegediend gekregen. Gelukkig kregen zij geen allergische reactie op de wespensteken. De betrokken personen konden na behandeling hun weg vervolgen.

Alle drie de voetgangsters kwamen vanuit de halte Voorweg Laag en liepen op het voetpad aan het Veltplein richting Voorweg.

De medewerkers van het Witte Kruis hebben via de meldkamer gevraagd om assistentie van de politie, om op deze manier het probleem te verhelpen. Na enige tijd kwamen Handhavers van de gemeente Zoetermeer ter plaatse en zij hebben een lintje gespannen langs het voetpad. Zij schakelen in overleg met de gemeente een ongediertebestrijder in.

 

IMG_9101

IMG_9116

IMG_9112

IMG_9121

IMG_9134

IMG_9140

IMG_9149

IMG_9154

IMG_9161

IMG_9165