Dinsdagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een vuilniswagen met elektrische apparatuur er in aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. 

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de brand in de vuilniswagen geblust. Bij de brand kwam veel rook vrij. Nadat het vuur was geblust zijn er nog controles uitgevoerd. 

Omdat, door de elektrische apparaten, het vuur in eerste instantie niet helemaal gedoofd kon worden, zijn er nog enkele brandweereenheden, waaronder de kleine kraan van kazerne Leidschenveen, gealarmeerd. De brandweerlieden zijn er uren mee in de weer geweest voor het vuur helemaal uit was.

Slijpwerkzaamheden

In het voertuig ligt ruim aan 7 ton materiaal, laat een medewerker van het bedrijf weten. De brandweer heeft slijpwerkzaamheden uitgevoerd om de klep van de vuilniswagen te openen. Uiteindelijk lukte het met behulp van de kleine kraan de bak te openen en het afval uit de vuilniswagen te krijgen. Hierop kon de inhoud worden geblust.

 

 

20220920_141834

IMG_3276

IMG_3280

IMG_3266

IMG_3272

IMG_3268

IMG_3308

IMG_3303

IMG_3315

IMG_3316