UPDATE 19:00 uur:

De ontsnapte TBS’er (31) uit Pompekliniek in Nijmegen is in de omgeving van de Emmastraat in Bergschenhoek aangehouden. Er zijn minimaal 3 aanhoudingen verricht, de ontsnapte 31-jarige TBS’er en mogelijk twee handlangers. Of zij er mee te maken hebben wordt nog nader onderzocht. De politie wilt of kan dit nog niet bevestigen aan onze redactie.

De twee, mogelijke handlangers, zijn overgebracht naar het politiebureau aan de Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs. Zij zijn beide apart even na 19:00 uur met handboeien vervoerd, waarheen is niet bekend.

Op het politiebureau aan de Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs vond nog enige tijd een briefing plaats.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

Image_163500


Soest / Bergschenhoek – Een 27-jarige inwoonster uit Soest raakte woensdag 30 november bij een steekincident zwaargewond. De 31-jarige verdachte is aan het einde van de middag in Lansingerland (Bergschenhoek) aangehouden.

Omstreeks 13.25 uur kreeg het Operationeel Centrum (OC) in Utrecht meerdere telefoontjes vanwege een ernstig incident in een woning aan de Smitsweg. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen in de woning een zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek meerdere keren te zijn gestoken. De vermoedelijke dader is na zijn daad gevlucht.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

IMG_7138

Ontsnapte TBS’er uit Pompekliniek Nijmegen

Uit onderzoek bleek dat het ging om een 31-jarige verdachte uit de Pompekliniek in Nijmegen die woensdagochtend 30 november tijdens begeleid verlof aan zijn detentie is ontsnapt.

Direct werd onder leiding van het Openbaar Ministerie een grote zoekactie ingesteld waarbij het team FastNL en diverse eenheden betrokken waren. Dat leidde tot zijn aanhouding later op de dag in Lansingerland (Bergschenhoek).
De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis, haar toestand is stabiel.

De politie onderzoek het incident.

 

 

IMG_7153

IMG_7148