Twee verdachten zijn dinsdag 29 november aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Tijdens een doorzoeking in de woning waar de verdachten verbleven aan de Maisakker, werden onder meer verdovende middelen aangetroffen.

De verdachten zijn dinsdag in hun auto aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Den Haag en een 28-jarige vrouw uit Zoetermeer. De politie kwam de twee op het spoor in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen in Zoetermeer dankzij meerdere meldingen die via Meld Misdaad Anoniem zijn gedaan.

De man en vrouw worden verdacht van handel in verdovende middelen. Niet alleen in de auto werden verdovende middelen aangetroffen, maar ook in de woning. In deze woning zijn ook contant geld en mogelijk van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Ondermijning

De handel in verdovende middelen is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad op getrokken, waar ze vervolgens moeilijk weer vanaf komen. Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolgd is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken.