Dinsdagochtend vond in Leiden de uitvaart plaats van de overleden wijkagente Kim Minnee (33). Tientallen collega’s waren aanwezig om een laatste eer te bewijzen.

“Vandaag was de uitvaart met korpseer van mijn maatje Kim. Met veel collega’s vormden we een erehaag en brachten de eregroet. Het was een zeer indrukwekkende en emotionele dienst.”, schrijft collega Rob Doorneveld op Twitter. De uitvaart was in besloten kring in uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden. Er waren tientallen collega’s aanwezig om Kim de laatste eer te bewijzen.

Ook oud-collega Johan Dubbeldam van basisteam Haarlemmermeer, schrijft op Twitter over het afscheid van Kim. “Was een respectvol, waardig afscheid van Kim. De verbondenheid als collega’s maakt me trots. Hoe we o.a. met de erehaag en groet mochten bijdragen aan deze uitvaart.”. 

 

Tekst gaat verder onder de foto.

© Wijkagent Johan Dubbeldam

 

Kim Minnee overleed zondag 20 november toen zij onderweg was naar haar werk in Zoetermeer. Zij fietste vanuit Leiderdorp richting Zoetermeer, en werd rond half negen gevonden in het water nabij de Weipoortseweg in Zoeterwoude. Hulpverleners hebben haar nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politie laat weten dat het gaat om een noodlottig ongeval. Er is geen sprake van een misdrijf.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

IMG20221121122150
© Spa-Media

 

Wijkagente Kim werkte als wijkagent in de wijken Dorp en Palenstein in Zoetermeer. Samen met haar collega was zij daar regelmatig met een pop-up politiebureau inclusief koffiekarretje te vinden. Zoetermeerders konden er terecht met vragen en opmerkingen over de veiligheid in de wijk.

 

 

Uitgelichte afbeelding: © Wijkagent Johan Dubbeldam