Vanaf vanavond is er geen verkeer meer mogelijk over de A12 bij Zoetermeer. De snelweg is tot Oudjaarsdag in beide richtingen afgesloten vanwege de werkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug.

Vanaf 22:00 uur is de A12 bij Zoetermeer in beide richtingen afgesloten. Den Haag in de richting van Utrecht is afgesloten tussen het Prins Clausplein en Zoetermeer-Centrum (afslag 6). De andere kant op, vanuit de kant van Utrecht en Gouda in de richting van Den Haag, is de A12 onbegaanbaar tussen Zoetermeer/N470 (afrit 7) en Zoetermeer-Centrum (afrit 6).

De wegafsluiting geldt vanaf 27 december 22.00 uur. De weg gaat 31 december om 8.00 uur weer open. Tot die tijd moeten automobilisten omrijden. Rijkswaterstaat adviseert om te rijden via de A4 (Den Haag – Leiden) en N11 (Leiden – Bodegraven). Een alternatief is de A13 (Rijswijk – Rotterdam) en A20 (Rotterdam – Gouda).

Ontmantelen Nelson Mandelabrug

Het ontmantelen van de brug is een aantal weken geleden al begonnen, tijdens de afsluiting van de snelweg wordt een gedeelte van de brug verwijderd. Het deel dat onveilig is wordt vervangen door een tijdelijke noodbrug.