Dinsdagmiddag heeft een flinke waterlekkage er voor gezorgd dat het festivalterrein vol water staat in het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek.

In het park waar werkzaamheden bezig zijn, voor de opbouw van een festival aankomend weekend, is een flinke waterlekkage ontstaan. De lekkage betrof een hoofdwaterleiding, hierdoor stond in mum van tijd het grasveld vol met water.

Door de lekkage hadden huishoudens en bedrijven in de omgeving van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk en Zevenhuizen last van minder waterdruk.

De lekkage was al snel gestopt. Dunea verwacht dat binnen een uur het waterdruk hersteld is. Burgemeester Pieter van de Stadt en Sylvia Lassooy (wijkmanager en adviseur leefbaarheid) van gemeente Lansingerland waren aanwezig om zich te laten informeren over wat er is gebeurt. Medewerkers van Dunea hebben een omleiding gelegd waardoor de waterdruk in de omgeving weer is hersteld.

Volgens burgemeester Van de Stadt wordt er alles op alles gesteld om het evenement Concert At The Park door te laten gaan. Hij benadrukt dat veiligheid wel voor alles gaat.

De aankomende dagen wordt goed gekeken naar de drassigheid van de grond. Vooralsnog lijkt het wel door te gaan.

 

IMG_0265

IMG_0289

IMG_0330