Op de kruising N209 Nieuwe Hoefweg met de Australiëweg heeft een kop-staart botsing plaatsgevonden tussen twee automobilisten. Er raakte niemand gewond.

Even voor 16:00 uur kwamen twee automobilisten met elkaar in botsing voor de verkeerslichten bij de kruising met de Australiëweg. De hulpdiensten werden gealarmeerd, de politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft enkele personen onderzocht, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Na het invullen van de schadeformulieren konden de automobilisten weer retour.

Als gevolg van de aanrijding waren de twee rijstroken voor linksaf richting de Australiëweg afgesloten, ondanks de afzetting besloten weggebruikers toch bij de verkeerslichten linksaf te slaan. Voor zover bekend heeft de politie ditmaal geen bekeuringen hiervoor uitgeschreven, dit was gister in wel het geval, maar liefst zes(!) automobilisten kunnen binnenkort post ontvangen van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

 

Wat te doen als de weg (afslag) is afgesloten?

Blijkbaar is het nodig om te vertellen waarom er een afzetting wordt gemaakt en wat u dan vervolgens wel of niet moet doen.

Een afzetting wordt niet gecreëerd om Jan die haast heeft en snel naar zijn werk moet te pesten, of voor Sandra die haar kind snel moet ophalen van de kinderopvang. Een afzetting wordt gemaakt zodat hulpverleners een veilige werkruimte hebben om te werken.

  1. Rijdt niet door een afzetting heen.
  2. Haal geen vreemde capriolen uit om alsnog de weg te nemen die u had moeten nemen
  3. Neem het voor lief, blijf rustig en volg de aanwijzingen op van de politie, handhaving, medewerker van Provincie Zuid-Holland of Rijkswaterstaat.
  4. Zoek vervolgens een mogelijkheid om elders te keren en dan uw weg te vervolgen.

 

Zo blijft het voor iedereen veilig en komt u veilig thuis.

 

  1. IMG_1634