Zoetermeer – Als gevolg van een eenzijdig ongeval op de A12 thv Zoetermeer in de richting van Utrecht zijn alle rijstroken afgesloten.

Tussen de op- en afrit van de A12 bij Zoetermeer (7) vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 september een ongeval plaats. De politie, ambulancedienst en Rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse. Rijkswaterstaat heeft direct het verkeer stilgezet, alle rijstroken zijn afgesloten voor het verkeer.

Een automobilist raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed met een forse snelheid tegen de geleiderail aan. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder nagekeken, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Zowel de geleiderail als de personenauto hebben forse schade opgelopen. De personenauto wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. Tot die tijd blijft de snelweg afgesloten voor het verkeer.

Enkele automobilisten lette (bewust) niet goed op en negeerden de rode kruisen boven de snelweg. De politie heeft hierop enkele processen verbaal opgemaakt. Om hoeveel bestuurders het gaat is niet bekend. Zij kunnen binnenkort een paarse brief op de deurmat verwachten.

 

IMG_5641

IMG_5634

IMG_5614

IMG_5691

IMG_5608