Regio – Het KNMI heeft vanaf dinsdagavond code geel afgegeven voor de provincie Zuid-Holland vanwege zware windstoten veroorzaakt door zomerstorm Francis.

Ook Zoetermeer kan (zeer) zware windstoten en lokaal veel neerslag verwachten.
Voor de provincie Zuid-Holland geldt hier de komende uren code geel voor. Er is kans op windstoten van 75 tot 90 km/uur, aan de kust rond 100 km/uur.

Liveblog

Volg in ons liveblog het laatste nieuws uit Zoetermeer met betrekking tot de hulpverlening door stormschade.

Ziet u een stormschade veroorzaakt door zomerstorm Francis die over de regio raast? Gebruik onderstaand schema om te beoordelen of er sprake is van acuut gevaar en of het wel nodig is om 112 te bellen. Hiermee blijven hulpdiensten bereikbaar voor wel acute incidenten.

05:00 uur:

De brandweer heeft de hele nacht diverse meldingen gehad van stormschades in de gemeente Zoetermeer. Zo zijn er op meerdere plaatsen in Zoetermeer bomen omgewaaid en takken losgebroken.

06:00 uur:

Op de Clauslaan is de brandweer uitgerukt voor een boom die omgevallen was. Omstreeks 09:00 uur was de gemeente al bezig met het opruimen van de resten.

12:00 uur:

Op de Spierlingsloot in Zoetermeer is een boom in de voortuin van een woning doormidden gesplitst en is er een deel van de boom tegen de woning aangekomen. De brandweer is ter plaatse gekomen om het deel wat tegen de woning gekomen is vakkundig te verwijderen.

Lees meer in het artikel –>

 

17:00 uur:

De brandweer heeft al een tijd geen alarmeringen meer gehad met betrekking tot stormschades. Het KNMI heeft afgeschaald naar code groen, dit betekent dat er geen weeralarm meer actief is.

 

18:00 uur: 

De redactie heeft besloten om de liveblog te sluiten. Er is op dit moment geen weeralarm meer actief.