Zoetermeer – Zondagmiddag 30 augustus zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Voorweg in Zoetermeer.

De brandweer werd omstreeks 16:40 uur gealarmeerd voor een melding van een brandgerucht aan de Voorweg, uit onderzoek is gebleken dat er daadwerkelijk brand woedde. De brandweer schaalde al snel op van sein gebouwbrand naar sein middelbrand.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand in het dak te zitten, hierdoor was er korte tijd een flinke rookontwikkeling zichtbaar. Door snelle inzet van de brandweer was de rookontwikkeling niet meer zichtbaar en is erger voorkomen. Bij de brand zijn voor zover bekend geen personen gewond geraakt. De hulpdiensten vermoeden dat er kleine kans is dat er asbest is vrijgekomen.

Over de oorzaak is niets bekend, de hulpdiensten gaan uit van brandstichting. Hier gaat de recherche onderzoek naar doen.

Grote brand (09-10-2013)

Op woensdagmiddag 9 oktober 2013 was er ook brand in hetzelfde pand, toen sloegen de vlammen er metershoog uit. De brandweer schaalde toen op naar sein ‘zeer grote brand’, vanuit een groot deel van Zoetermeer waren de rookwolken van de brand te zien.

Zie de foto’s van 2013 helemaal onderaan dit bericht

Zeer grote brand in oktober 2013: (foto’s: Marcel Hillebrand)