Zoetermeer – In de nacht van zondag op maandag 14 september heeft er een korte maar felle uitslaande brand gewoed in een woning aan de Roggeakker in Zoetermeer.

Omstreeks 02:00 uur ontving de brandweer een melding van een woningbrand aan de Roggeakker, waarop de hulpdiensten met spoed zijn uitgerukt.

Bij aankomst van de brandweer woedde een uitslaande brand, er werd direct met blussen begonnen. Om de brand te bestrijden waren er twee tankautospuiten ingezet waarop de brandweer heeft opgeschaald naar sein middelbrand. Tijdens het uitbreken van de brand waren er in de woning en bij de buren geen personen aanwezig.

Enkele omliggende woningen zijn tijdelijk ontruimd geweest, hoeveel precies is niet bekend. De brand heeft aanzienlijke schade aangericht aan de woning. Tijdens het nablussen van de brand zijn sloopwerkzaamheden verricht om er zeker van te zijn dat er geen brandhaard meer aanwezig was.

Een medewerker van stichting Salvage zal ter plaatse komen om ondersteuning te bieden aan de bewoners en de schade af te handelen.

Er zijn geen personen gewond geraakt bij de brand. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.