Zoetermeer – In de nacht van 20 op 21 oktober zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand aan de Wattstraat in Zoetermeer. 

Omstreeks 03:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Wattstraat, bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen schaalde de brandweer al snel op naar sein ‘middel brand’, dit omdat de brand in het begin uitslaand was, later werd er al snel opgeschaald naar sein ‘grote brand’.

De brand was in het pand van Global M-lights ontstaan en is doorgeslagen door het dak. Om doorslag te voorkomen naar de naastgelegen sportschool wordt deze nat gehouden, de ramen en deuren van de sportschool zijn open gezet.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is ons niet bekend.

UPDATE 05:40 uur:

De brandweer zal de laatste brandhaardjes nog afblussen, en zal daarna alles gaan inpakken. Stichting  Salvage  zal de gedupeerde eigenaar van het bedrijf helpen met de afwikkeling van de schade.