Zoetermeer – Donderdagmiddag 12 november is er een 40-jarige verdachte aangehouden, hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de beschieting op de Saoedische ambassade in Den Haag.

Donderdagochtend vroeg heeft er een beschieting plaatsgevonden op de Saoedische ambassade, hierbij zijn ruim 20 schoten op de ambassade gelost. Na onderzoek door de recherche is er rond het middaguur een 40-jarige man uit Zoetermeer aangehouden.

Met behulp van leden van het arrestatieteam is er een inval gedaan in de woning van de verdachte. De bewoner bleek enkele deuren verderop te zitten, waar hij alsnog is aangehouden.

Vergeten…

In de avonduren kwam de politie terug, er was een vermoeden dat er zich nog een wapen zou bevinden in de omgeving van de woning. Na de aanhouding zou volgens omwonenden ‘vergeten’ zijn in de omgeving van het in beslag genomen voertuig van de verdachte te zoeken naar een vuurwapen. De politie heeft de omgeving van het Kwikstaartveld afgezet waarna met behulp van politiehonden is gezocht. Voor zover bekend is er niets aangetroffen.

Wat het motief was van de beschieting is niet bekend. Bij het schietincident raakte niemand gewond.