Zoetermeer – Op zondagavond 15 november is er een melding binnengekomen van een brand in een woning aan de Alferbos in Zoetermeer.

Omstreeks 22:15 uur kreeg de brandweer een melding van een bewoner dat er bij hem op de Alferbos een brand in zijn slaapkamer zou zijn. Meerdere eenheden waaronder ook een hoogwerker zijn met grote spoed ter plaatse gekomen en troffen daar op de 6de verdieping een woning met veel rookontwikkeling aan. De brandweer heeft de brand al snel opgeschaald naar middelbrand, dit zorgt er voor dat er meer middelen voor de brandweer vrijkomen en er meer manschappen opgeroepen kunnen worden.

Na kort onderzoek bleek er inderdaad in de slaapkamer een klein brandje te zijn, wat al snel brandmeester was. Er is een ambulance ter plaatse gekomen om aanwezige personen, die vermoedelijk rook hebben geïnhaleerd, te onderzoeken. Na behandeling hoefde er niemand vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Door het snel optreden van de bewoner nadat zijn brandalarm afging en het optreden van de brandweer is erger voorkomen. Buren van het adres zijn zelf naar buiten gegaan en hebben op een veilige plek gewacht tot de situatie weer veilig was.

Na het blussen en een controle in andere woningen is de brandweer gaan inpakken en weer retour kazerne gegaan. De oorzaak van de brand betreft kortsluiting. De woning heeft flinke schade opgelopen, Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij de schadeafhandeling.