Zoetermeer – Dinsdagmiddag 17 november is een Coronapatiënt uit het LangeLand Ziekenhuis met een traumahelikopter overgeplaatst naar een ander ziekenhuis in het land. 

Traumahelikopter Lifeliner 5 (PH-HOW) is vanmiddag geland langs de Oostweg in Zoetermeer alwaar een patiënt met Corona uit het LangeLand ziekenhuis met de traumahelikopter werd vervoerd naar het UMC in Maastricht.

Het Mobiel Medisch Team kwam uit Eelde en is vanuit daar naar de Oostweg in Zoetermeer gevlogen. In Zoetermeer was de patiënt gereed gemaakt voor vervoer naar het UMC ziekenhuis in Maastricht.

Lifeliner 5

Deze ambulancehelikopter wordt normaalgesproken gebruikt voor het vervoer van patiënten vanaf de Waddeneilanden. Momenteel worden de helikopters Lifeliner 5 en 6 gebruikt om coronapatiënten over te plaatsen naar verschillende ziekenhuizen.