Zoetermeer – Op donderdagavond 19 november is er brand ontstaan in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Wattstraat in Zoetermeer. De brandweer schaalde al snel op naar sein ‘middelbrand’.

Meerdere eenheden van de brandweer Stadshart en Oosterheem zijn met spoed uitgerukt nadat omstreeks 20:15 uur brand werd ontdekt op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw. Bij aankomst was er flinke rookontwikkeling zichtbaar en leek de brand uitslaand te zijn, hierop heeft de brandweer het incident opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. De brand was al snel onder controle, waarna er op het dak controles zijn uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de brand uit was.

Omdat er onduidelijkheid was over waar de brand precies ontstaan is zijn andere brandweerlieden het pand binnengegaan. Na controle en diverse metingen bleek er binnen rook aanwezig te zijn, maar van brand was geen sprake.

Wat de oorzaak was en hoeveel schade de brand heeft veroorzaakt is niet bekend. In het pand lag kerstverlichting opgeslagen, dit had voor zover onderzocht niets te maken met de oorzaak. Een gedeelte van de Wattstraat was tijdens het incident afgesloten.