Zoetermeer – Zaterdagochtend 20 februari werden de brandweerlieden opnieuw gealarmeerd voor een melding gebouwbrand aan de Dorpsstraat in Zoetermeer, eerder vannacht was er flinke schade ontstaan door brand in hetzelfde pand.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari woedde er brand in het winkelpand van Maison Kelder aan de Dorpsstraat, bij aankomst van de brandweer bleek dat er achter in het pand brand woedde. Ondanks de snelle inzet en opschaling naar ‘middelbrand’ door de brandweer is er flinke schade ontstaan in het winkelpand.

Zaterdagochtend omstreeks 09:10 uur werden de Zoetermeerse spuitgasten opnieuw gealarmeerd, eerst om te komen nablussen. Na enige tijd werd het incident opgeschaald naar een melding ‘gebouwbrand’. De brandweerlieden hebben door middel van een hoogwerker het dak van de winkel gecontroleerd, ook zijn er slangen uitgerold en wordt er nageblust.

Wat er precies in brand heeft gestaan in het pand is niet bekend, evenals wat de exacte oorzaak is van de brand.