Zoetermeer – Zondagmiddag 11 april was de wijk Oosterheem weer het toneel van flink veel politieactiviteit, onder andere een politiehelikopter vloog enige tijd boven het gebied.

Zaterdag- en zondagmiddag ontving de redactie meerdere berichten over flink wat activiteit van de politie in de wijk Oosterheem. Zowel zaterdag als zondagmiddag vloog ook de politiehelikopter lange tijd rondjes boven het gebied. Omwonenden meldden aan de redactie dat er ook politiewagens door de wijk heen rijden.

Wat precies de aanleiding is van de activiteit is vooralsnog onduidelijk. De politiehelikopter vloog voornamelijk boven het ‘Bentwoud’ en de voetbalclubs S.V. DSO en BSC’68.

Afdeling communicatie van eenheid Den Haag wist niets over het ‘incident’ te melden. “Er is ons op dit moment niets bekend”.

UPDATE:

Uit een bericht van ‘wijkagenten Oosterheem’ op Twitter blijkt dat het ging om een oefening. De politiehelikopter heeft hierbij ook enige tijd aan de grond gestaan. Lees hieronder het Twitter bericht.

π‘Ύπ’Šπ’‹π’Œπ’‚π’ˆπ’†π’π’•π’†π’ π‘Άπ’π’”π’•π’†π’“π’‰π’†π’†π’Ž on Twitter: “Soms moet je een beetje geluk hebben. Testvlucht of de stem van de waarnemer te horen is vanuit de lucht. Hierbij is hij ook geland in het Bentwoud en dat trok veel bekijks #zulu #bentwoud #oefening ^Mary pic.twitter.com/AlSINaqucT / Twitter”

Soms moet je een beetje geluk hebben. Testvlucht of de stem van de waarnemer te horen is vanuit de lucht. Hierbij is hij ook geland in het Bentwoud en dat trok veel bekijks #zulu #bentwoud #oefening ^Mary pic.twitter.com/AlSINaqucT

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de WhatsApp tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip viaΒ WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer).

 

Screenshot privΓ© radar Β© Spa-Media