Zoetermeer – Zondagmiddag 25 april is er een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning aan het Bijvoetplan in Zoetermeer.

De politie was groots aanwezig met ondermeer de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EODD) in een woning aan het Bijvoetplan. Hier werd een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in een rijtjeswoning. Het vuurwerk werd verzameld waarna een deel hiervan elders tot ontploffing is gebracht.

Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet uiteraard onderzoek naar de bewoners van het pand en de herkomst van het vuurwerk.

 

UPDATE 26-04-2021:

De politie laat in een persbericht weten dat er naast 1500 kilo zwaar illegaal vuurwerk ook een aantal alarmpistolen is aangetroffen. Ook enkele gegevensdragers werden door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.

De twee bewoners van het pand zijn aangehouden, het gaat om een 35-jarige vrouw en een 38-jarige man. Het vuurwerk lag in een tuinhuis van de woning en op zolder in een verborgen ruimte achter een dubbele muur.

Bestuurlijke maatregelen

De politie maakt in dit soort gevallen een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente, zodat die kan beslissen over bestuurlijke maatregelen.