Rotterdam / Zoetermeer – De politie is een groot onderzoek gestart naar aanleiding van een steekincident dat dinsdagochtend heeft plaatsgevonden in een woning aan de Meester Arendstraat in Rotterdam-Charlois. Een 17-jarige jongen en 44-jarige vrouw zijn hierbij geraakt. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de jongen te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Woensdag 26 mei zijn er twee verdachten aangehouden en vrijdag 28 mei zijn er nog twee verdachten aangehouden, hun rol bij het incident wordt onderzocht.

De 17-jarige jongen en zijn 44-jarige moeder waren in hun woning toen even na 09.30 uur ’s ochtends de steekpartij plaatsvond. Het is nog onduidelijk wat er in de woning is gebeurd en waarom. Omwonenden spreken over drie personen die rennend het portiek van de desbetreffende woning hebben verlaten na het steekincident. De politie neemt deze informatie mee in het onderzoek.

TGO
De Forensische Opsporing doet uitgebreid onderzoek in de woning. Ook wordt gesproken met omwonenden en bekenden van de familie om meer duidelijkheid te krijgen over wat zich mogelijk heeft afgespeeld.  De politie zet een groot team van 20 rechercheurs (TGO) op het onderzoek.

Heeft u dinsdagochtend 25 mei op of rond de Meester Arendstraat iets verdachts gezien of gehoord, dan komt de politie graag met u in contact. Beschikt u over beelden, zoals een deurbelcamera of dashcam, dan vragen wij u te kijken of daar iets op staat wat verband zou kunnen houden met het dodelijke steekincident.

Aanhoudingen
Op woensdag 26 mei zijn er twee aanhoudingen verricht. Een 19- jarige man uit Zoetermeer en een minderjarige vrouw uit Rotterdam, worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident waarbij de 17-jarige jongen is komen te overlijden. Wat hun rol hierin is geweest, wordt onderzocht.

Op vrijdag 28 mei heeft de politie nog twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Een man van 18 jaar en een minderjarige jongen zijn aangehouden in hun woonplaats Zoetermeer. De politie kwam deze overige verdachten op het spoor gedurende het onderzoek. Ook van hen wordt hun rol verder onderzocht.

 

Foto: Archiefbeeld © Spa-Media