Regio/Zoetermeer – De Australiëweg was vandaag langere tijd afgesloten om een laatste eerbetoon te bewijzen aan de overleden motoragent Arno.

Op de Australiëweg hebben agenten met zes waterwerpers van de politie een allerlaatste eerbetoon gehouden voor de overleden motoragent Arno (47). Arno was ook een bemanningslid van de waterwerper bij de politie. Na het eerbetoon op de Australiëweg is de motoragent naar zijn laatste rustplaats in Zoetermeer (Buytenwegh) gebracht. De stoet kwam vanaf de N209 over de Australiëweg gereden.

De motoragent is vorige week overleden nadat hij vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 45-jarige bestuurder van een vrachtwagen.

Bijna duizend dienders gaven vandaag de laatste eer aan hun collega. Op verschillende plekken is er een zogeheten blue line – een linie van agenten – opgezet. Als gevolg van deze actie is de Australiëweg vanaf de kruising Van Aalstlaan in de richting van de N209 afgesloten voor verkeer.