Woensdagochtend 1 december is er een flinke brand geweest op een bedrijventerrein aan de Industrieweg in Zoetermeer.

De brandweer werd omstreeks 05:15 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand, eenmaal ter plaatse bleken er op het terrein van een autobedrijf meerdere voertuigen in brand te staan. Onder andere door de wind werden er meerdere voertuigen aangestraald. De brandweer schaalde uiteindelijk op naar sein ‘Grote brand’.

Een naastgelegen pand werd door de brandweer nat gehouden, zodat het vuur niet zou overslaan. Het gaat om zo’n 15-20 voertuigen welke hier staan geparkeerd. De brandweer is op dit moment bezig met nablussen.

Meerdere brandweereenheden uit onder andere Zoetermeer, Wateringen, De Lier en Den Haag zijn ingezet bij de brand.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, brandstichting wordt niet uitgesloten. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.