Afgelopen nacht was het weer raak in de wijk Rokkeveen, opnieuw werd er op het Tiamahout een katalysator onder een personenauto vandaan gehaald.

Vorige maand werden er ook meerdere katalysatoren gestolen in Zoetermeer, dit was voornamelijk in de Stenenbuurt. Of het ditmaal weer gaat om een Toyota Prius is niet bekend, deze zijn wel erg in trek bij de boeven.

Diefstallen in afgelopen jaren flink toegenomen

Diefstal van katalysatoren is de laatste jaren in Nederland flink toegenomen. Het gaat om duizenden diefstallen per jaar, waarbij vooral de nieuwere auto’s en de Toyota Prius in trek zijn. De katalysatoren leveren veel geld op op de zwarte markt vanwege de edelmetalen, platina en palladium,  die erin zijn verwerkt.

Heeft u iets verdachts gezien of gehoord of camerabeelden van een incident in Rokkeveen of een andere wijk in Zoetermeer?

Bel dan naar de politie Zoetermeer: 0900-8844.