Twee minderjarigen hebben vrijdagmiddag een proces verbaal gekregen nadat zij brand hadden gesticht in het oude IBM gebouw aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer.

Voor de zoveelste keer moest de brandweer uitrukken voor een brand op het terrein van het oude IBM gebouw. Zo ook afgelopen vrijdag, de brandweer kwam met spoed ter plaatse en wist het vuurtje snel te doven.

In de omgeving van de brand wist de politie twee kinderen staande te houden, wat hier de aanleiding van was is ons niet bekend. De twee 13-jarigen werden gefouilleerd en er werden spullen in beslag genomen. Na de inbeslagname zijn de jongens meegenomen naar het politiebureau. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de jongens niet aangehouden. Zij hebben beide een bekeuring gekregen voor baldadigheid, aldus de woordvoerder.

Brandstichtingen

Het is niet de eerste keer dat de brandweer uitrukt voor een brand aldaar, de melding “P1 BDH-04 BR kantoor Boerhaavelaan Zoetermeer 155250 155230 155330 159592” is inmiddels een bekende. Zo rukte de brandweer vorig jaar meerdere keren uit; op 28 februari, 10 april en 29 november 2021 voor brandmeldingen bij het pand. Niet bij alle meldingen werd daadwerkelijk brand aangetroffen.

In maart vorig jaar werden er, volgens het Algemeen Dagblad, drie minderjarigen aangehouden, een 12, 13 en 15-jarige werden toen door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting.

 

IMG_4102

IMG_4111

IMG_4110

IMG_4115

IMG_4091