Twee vrienden stapten op vrijdagavond 21 oktober rond 22.15 uur in de RandstadRail bij station Leidschenveen. Twee voor hen  onbekende jongens kwamen naast hen zitten en toonden veel belangstelling voor hun jassen.

Op station Centrum West in Zoetermeer sloegen de twee onbekende jongens toe. Met geweld werden de twee slachtoffers beroofd van hun persoonlijke spullen. Door de tussenkomst van een derde persoon, gingen de twee verdachten er vandoor met de RandstadRail. Op station Voorweg Laag in Zoetermeer stapten de verdachten weer uit en liepen in de richting van de wijk Meerzicht in Zoetermeer.

De twee slachtoffers bleven geschrokken achter. Een van de slachtoffers, een 19-jarige jongen, liep letsel op aan zijn hoofd en gezicht. De politie is op zoek naar de man die tijdens de beroving probeerde tussenbeide te komen. De recherche komt graag met deze man in contact.

In de uitzending van Team West zijn camerabeelden van de twee verdachten getoond. Klik op deze link voor het item op OmroepWest.nl

UPDATE 18-11-22

De politie laat weten dat één van de verdachten, een 18-jarige uit Zoetermeer, zichzelf heeft gemeld bij de politie. De andere verdachte is nog spoorloos en wordt nog gezocht.

U leest meer in dit artikel.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

 

Image_548942

221122_team_straatroof-zoetermeer-4

Image_845022

221122_team_straatroof-zoetermeer-gestolen-tas